Hytta er etterhvert utstyrt med løsninger som gjør at styring av temperatur, værinformasjon og webkamera er tilgjengelig fra nettet selv om vi ligger i skyggeland for løsninger fra de fleste kommersielle løsninger i dagens marked. IMG_2287
Høsten 2017 kom vi på nett med fiber fra Årdalsnett og 4G fra Telenor. Dermed ble gamle forsøk og halvgode løsninger pensjonert.
Bildet viser den gamle kommunikasjons”sentralen” på annekset på hytta. Her er parabol for TV og for bredbånd over satellitt som nå er borte, samt værstasjonen.

IMG_2948IMG_2947Til varmestyring benyttes Telldus Live som gir mulighet for avlesing av temperatur, styring av ovner og regulering i henhold til ulike parametre. Bildene viser mobilgrensesnittet.

 

Værstasjonen ble høsten 2016 oppgradert fra en  Ambient WS 2090 værstasjon til Davis Vantage Pro2. ….og i februar 2017 fikk vi tilbake vindmålingen også 🙂

Data fra værstasjonen registreres programmet Weewx som kjøres på en Raspberry Pi som er en Linux maskin på størrelse med to fyrstikkesker. Weewx genererer grafer og websider som deretter lastes opp til denne siden hvert 5. minutt. En stor takk til Oz Greg som har laget en god instruksjon på hvordan du setter opp grafikken på siden.

Webkamera laster opp bilder hver time til webserver og presenteres sammen med Statens Vegvesens webkamera på hjemmesiden.